Митнически служители на МП Калотина са задържали 5,5 кг кокаин, укрит

...
Митнически служители на МП Калотина са задържали 5,5 кг кокаин, укрит
Коментари Харесай

УДАР: Откриха 5,5 кг кокаин в камион на Калотина

Митнически чиновници на Министерство на правосъдието Калотина са задържали 5,5 кг кокаин, укрит в товарен автомобил, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Около 09:15 часа на 30 септември на Митнически пункт Калотина е дошъл товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция. Турският лидер Г.Я. показал на митническите чиновници документи за транспортираната стока, като декларирал, че транспортира машини за автосервизи.

Служители от Териториална дирекция Митница София селектирали транспортното средство за щателна инспекция. В кабината на влекача, след унищожаване на централен панел от таблото, във фабричната празнина митническите инспектори разкрили четири пакета, облепени с тиксо. В хода на инспекцията водачът съобщил за още един, намиращ се в ниша на арматурното табло на автомобила. Всички открити пакети съдържали бяло прахообразно вещество. При осъществения полеви наркотест то реагирало на кокаин.

Общото количество на установеното наркотично вещество е 5,540 кг. По време на огледа на местопроизшествието били конфискувани пакетите, товарната комбинация, телефонни апарати и документи.

Изготвената експертна информация от лаборатория е удостоверила, че откритото вещество представлява кокаин. То е с висока степен на риск за публичното здраве, заради нездравословния резултат от злоупотребата с него, неразрешено е за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.

Под управлението на Софийска окръжна прокуратура по случая се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор привлеченият като обвинен лидер на транспортното средство Г.Я. е бил задържан за период до 72 часа. С оглед съществуване на законовите предпоставки е импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение против него. Разследването продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР